Blinde voetballer Mikey (10) krijgt superbril van Messi

Ieder jaar geeft voetballer Lionel Messi een aantal slechtziende of blinde personen een speciale bril die hun leven makkelijker maakt. Dit jaar was Mikey Poulli (10) uit Engeland een van de gelukkigen. Mikey is topvoetballer. En dat terwijl hij niks ziet. 

De superbril die Mikey van Messi kreeg is een soort vervanger voor zijn ogen. De bril vertelt hem wat er om hen heen te zien is (mama staat voor je, dat is een fles water, daar is je sleutel) en kan bijvoorbeeld een boek voorlezen. Heel fijn, maar onbetaalbaar voor de meeste mensen. Van het geld dat zo’n bril kost kun je een kleine auto kopen. 

Mikey’s verhaal

Tot z’n zevende kon Mikey gewoon zien en wilde hij niets liever dan profvoetballer worden. Het liefst stond hij de hele dag op het veld. Tot bij een controle een oogziekte bij hem werd ontdekt. Toen ging het snel. Aan het begin van dat voetbalseizoen was hij nog spits bij z’n oude club; aan het einde zag hij niets meer en moest hij stoppen omdat het te gevaarlijk was. Zelfs toen hij niets meer zag bleef Mikey volhouden dat hij profvoetballer wilde worden. Dus namen z’n ouders hem mee naar een speciale voetbalclub voor slechtzienden. 

Blind voetbal

Voetballen gaat voor slechtzienden en blinden een beetje anders. De bal maakt een ratelend geluid zodat de spelers weten waar hij is. Mikey mag z’n superbril tijdens het spel niet op: iedereen moet juist een zwart masker dragen, zodat degenen die nog wel een beetje kunnen zien geen voordeel hebben. En de keeper, die wél kan zien, geeft aanwijzingen aan de spelers.

Mikey op het veld

Talent

Mikey was zo getalenteerd dat hij bijna direct gescout werd. Nu traint hij om op een dag uit te komen voor het Engelse team voor visueel gehandicapten. Dus komt Mikey’s droom toch nog uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.