Davos (zwitserland)

Davos beschikt over zes skigebieden

Naast internationaal te worden geroemd als kuuroord en congrescentrum, is Davos toch vooral bekend als een fantastische wintersportbestemming. Aan weerszijden van het dorp vind je de zes skigebieden: Parsenn-Gotschna, Madrisa, Jakobshorn, Pischa, Rinerhorn en Schatzalp, met in totaal ruim 300 km aan gemarkeerde pistes. Parsenn is het populairst en het grootst. Je vindt hier ook de langste afdaling, 12km, van de Weissfluhgipfel naar Kublis. Pischa daarentegen is een off-piste paradijs, het is één van de grootste freeridegebieden van Zwitserland.

Internationale après-ski in Davos

Davos beschikt over een nachtleven waar menig wintersportdorp jaloers op is. Verwacht geen schlagers en meezingers, in Davos is de après-ski meer internationaal georiënteerd. Aan het eind van de dag wordt er genoten van een drankje in de Montana Bar, Ex-Bar of Bolgenschanze. Wanneer de nacht over Davos valt openen de clubs hun deuren. Een populair plek om tot laat te stappen is de Cabanna Club.

Tal van mogelijkheden in het mondaine Davos

Naast skiën is er nog veel meer te doen in het mondaine Davos. Er zijn tal van winkeltjes, boetiekjes en gezellige cafés. Het straatbeeld heeft een hoog Bogner en bontkraag gehalte. Een goed gevulde portemonnee is dan ook een voorwaarde voor een verblijf in Davos.
Om de hoek bij Davos vind je het grootste attractiepark van Zwitserland, Madrisa-Land. Madrisa-land bevindt zich op de Sonnenberg van Klosters en biedt zowel ’s zomers als ’s winters veel vertier. Het park, dat ook voor lichamelijk en visueel gehandicapte mensen toegankelijk is, dompelt je onder in een fantasievol vormgegeven sagenwereld. Glijden van een 100 meter lange reuzenglijbaan, vlieg door de lucht als een adelaar, of rijd een rondje op een pony, het kan allemaal! Tijdens de wintermaanden is er een speciale sneeuwspeelplaats.

Evenementtip: de spectaculaire Spengler-Cup

Eén keer per jaar komt in Davos niet de wintersport op de eerste plaats. Maar liefst 80.000 toeschouwers zijn jaarlijks getuigen van de Spengler-Cup. Het beroemdste ijshockeytoernooi van de wereld wordt al sinds 1923 georganiseerd door de HC Davos. Tijdens dit toernooi, waar jaarlijks ook een ‘Team Canada’ aan meedoet beleef je ijshockey van het hoogste niveau. Het evenement vindt plaats tussen Kerst en Oud & Nieuw en staat garant voor spannende duels. Zorg dat je een kaartje weet te bemachtigen en wees getuigen van de Spengler-Cup in Davos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.