Klacht Nederlandse Spoorwegen: De Nederlandse Spoorwegen bieden steeds minder een breed…

Klacht

Vanmorgen las ik over de prijsverhoging van losse treinkaartjes.
Treinreizigers gaan er vanaf 1 januari 2023 meer voor betalen.
De Nederlandse Spoorwegen (NS) verhoogt de prijs voor individuele tickets in de tweede klas met 5,5 procent. Abonnementen voor onbeperkt reizen in de spits of op een vast traject worden juist 2,4 procent goedkoper. Het spoorbedrijf zegt dat het daarmee voor forenzen aantrekkelijker moet worden om vaker met de trein te gaan….
Het lijkt in dit verhaal wel of NS vergeten is dat er naast reizigers die gebruik maken van de trein om naar hun werk te gaan, ook reizigers zijn die door hun beperking aangewezen zijn op het reizen met de trein.
Zij behoren immers óók tot de doelgroep.
Het is bij deze grote groep reizigers dan ook geen kwestie van kiezen voor de trein, maar steeds weer moeten dealen met prijsverhoging en alle andere achteruitgang van de dienstverlening, zoals volle treinen en minder treinen.
Ik spreek als visueel gehandicapte uit eigen ervaring.
Een ‘speciale voorkeursbehandeling’ verwacht ik zeker niet, wel vind ik dat de NS zich bewust moet blijven van hun verantwoordelijkheid dus dat ze zich moeten realiseren dat er naast het zogenaamde stimuleren van het reizen met de trein door forenzen ook mensen zijn die (net als) ik geen keuze hebben.
De prijsverhoging van 5,5 procent voor losse kaartjes is in dit licht een maatregel die niks meer te maken heeft met waar de NS voor zou moeten staan namelijk een breed maatschappelijke dienstverlening.

Gewenste oplossing

De prijsverhoging van 5,5 procent voor losse kaartjes is een maatregel die niks meer te maken heeft met waar de NS voor zou moeten staan, namelijk een breed maatschappelijke dienstverlening.
Ik wil dat de aangekondigde prijsverhoging teruggenomen wordt of op zijn minst veel minder wordt.
De NS moeten zich weer meer gaan inzetten voor de sociale kant van hun bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.