Tabst@

Tabst@

Samen een hulpmiddel, nee een “toepassing” maken. Dat op de moderne manier! Dus samen door te netwerken. Kwaliteiten bundelen, gefinancierd door crowdfunding, of andere “goedkope” financiering.

Het alternatief

Een alternatief te ontwikkelen voor dure hulpmiddelen. In dit geval een beeldschermloep. Als je bedenkt dat zo’n apparaat duizenden Euro’s in aanschaf (los van de kostprijs) kost. Met de huidige technologieën kan dit veel goedkoper en praktischer.

Echter zit de markt voor hulpmiddelen zo op slot, dat er weinig wordt geïnvesteerd in moderne op participatie gerichte toepassingen. En daarom dit initiatief.

Het idee:

De projectnaam is Tabst@. Ofwel Tablet Standaard. Als jij een betere naam hebt, laat dit dan gerust weten. Een tablet met een minimale diameter van 10″ inch, dat op een standaard geklikt kan worden. Waarbij enerzijds teksten vergroot kunnen worden, maar anderzijds ook handelingen verricht kunnen worden, zoals knutselen.

De Tabst@ kan in combinatie met een App gebruikt als beeldschermloep.  Zonder App kan de standaard ook gebruikt worden, als je geen visuele beperking hebt, maar je het wel handig vindt, bijvoorbeeld voor naaiwerk.

De standaard moet schuin gezet kunnen worden. Een recht boven aanzicht op het tablet is lichamelijk en visueel gezien geen juiste houding.

– Een standaard waarop een tablet gelegd (vastgeklikt) kan worden.

– Een app (Tabst@ app) die de functies van een beeldschermloep over kunnen nemen, zoal

  • contrast
  • in/uitzoomen
  • belichting

Ben jij goed in het ontwikkelen van functioneel stabiele Apps, of ken je mensen die dat goed kunnen, dan hebben wij jou nodig! Of ben je werkzaam bij een bedrijf, technische universiteit of anderszins die zeer bedreven is in het ontwikkelen van constructies (om de standaard te maken), ook dan hebben we jou nodig.

Is bovenstaande alinea niet op jou van toepassing, maar heb je wel ideeën of suggesties, omdat je bijvoorbeeld zelf visueel beperkt bent, dan hebben wij jou toch ook nodig. 

Waarbij je aan vragen kan denken zoals:

  • hoe blijft het geheel handzaam (inklapbaar);
  • het ontwerp moet dusdanig zijn dat je er ook onder kan schrijven en een boek kan lezen.

Financiering

De bedoeling is om, als het ontwerp er ligt, een financiering te regelen, middels Crowdfunding, sponsoring, giften etc.

De (voor)financiering en ontvangen giften zullen verdeeld worden over de ontwikkelaars van de Stabst@, de Tabst@ app en de productie van de eerste te verkopen Stabst@’s. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.  

Doe jij mee, laat dit dan NU (link) weten!