Verenigingen kunnen weer een bijdrage ontvangen uit Sportstimuleringsfonds

Vanaf 1 maart 2021 is het weer mogelijk om een aanvraag te doen binnen het Sportstimuleringsfonds. Dit fonds is er om de aangesloten wintersportverenigingen te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij een unieke wintersportbeleving. De Nederlandse Ski Vereniging investeert graag in mooie initiatieven van de aangesloten verenigingen en keert daarom maximaal 5.000 euro per aanvraag uit. De Sportraad is een vaste commissie van de NSkiV en stelt vast welke aanvragen daadwerkelijk bijdragen aan de stimulering van de verschillende wintersporten. De leden van de Sportraad worden tijdens de Algemene Vergaderingen gekozen door de verenigingen zelf.

Toekenningen afgelopen seizoen

Om jullie enthousiast te maken en een beeld te geven van de mogelijkheden doorlopen we graag de toekenningen van afgelopen seizoen.

Vereniging Sneeuwfit Zutphen en omstreken

Vereniging Sneeuwfit Zutphen e.o. ging met een bijdrage vanuit het Sportstimuleringsfonds natuurlijke trainingstoestellen realiseren in het bos. De houten balken zijn afgevlakte boomstammen, die nog tientallen jaren meekunnen. Er is bewust gezocht naar objecten met een natuurlijke uitstraling, omdat ze worden geplaatst in een bos, waar alleen puur natuur te vinden is. Om het aantal mogelijke oefeningen en daarmee de kwaliteit van de trainingen te vergroten, waren de trainingstoestellen nodig. Hiermee kregen de zeven trainingsgroepen met ruim 100 leden en potentiële leden betere trainingen voorgeschoteld.

Het project van Vereniging Sneeuwfit Zutphen e.o. heeft een toekenning van € 1.249,99 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Langlaufvereniging Gouda

Langlaufvereniging Gouda ging aan de slag met het professionaliseren van wedstrijdmateriaal en -faciliteiten, waaronder een wedstrijdklok en hesjes met startnummers voorzien van een logo van de Nederlandse Ski Vereniging. Zodoende wilde de vereniging de deelnemers aan en bezoekers van hun wedstrijden, evenementen en open dagen een optimale kwaliteit bieden zodat ze steeds meer mensen kunnen bereiken en stimuleren mee te doen aan de langlauf- en biatlonsport.

Het project van Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning van € 4.260,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Langlaufvereniging Bedaf

Langlaufvereniging Bedaf steekt al geruime tijd veel energie in potentiële nieuwe leden door het organiseren van schoolbezoeken en open dagen. Het clubhuis was voor dergelijke activiteiten niet geschikt. Met behulp van het Sportstimuleringsfonds pastte de vereniging de basisvoorzieningen van het clubhuis zodanig aan dat deze geschikt zijn om potentiële nieuwe leden te ontvangen.

Het project van Langlaufvereniging Bedaf heeft een toekenning van € 2.320,95 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) ging met behulp van het Sportstimuleringsfonds indoortraining op de rolbaan organiseren voor visueel beperkte wintersporters. De aanvraag verbindt meerdere wintersportorganisaties en geeft de mogelijkheid om visueel beperkte wintersporters te laten skiën en hun vaardigheden te verbeteren. In het project is ook aandacht voor het opleiden van extra begeleiders voor visueel beperkte wintersporters.

Het project van NVSV heeft een toekenning van € 2.812,50 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Een aanvraag doen voor het seizoen 2021/2022

Heeft jouw vereniging ook een goed idee om meer Nederlanders een betere wintersportbeleving te bieden? Tussen 1 maart 2021 en 1 mei 2021 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. De aanvragen worden beoordeeld door de Sportraad en uiterlijk 15 juli 2021 ontvangt de vereniging bericht over een eventuele toewijzing.

Voor meer informatie zie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.