Architectuur door andere ogen

/ Home / Inzien / Boeken / Architectuur door andere ogen

Bookcover: architectuur door andere ogen

 

Architectuur door andere ogen

Schrijvers: Martijn Jordans, Bastiaan van de Kraats & Marij van den Wildenberg
Uitgever: De kunst
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 163143190002

Samenvatting:

In onze visueel ingestelde maatschappij raken voelen, luisteren en ruiken op de achtergrond. De beleving van gebouwen dreigt hierdoor te vervlakken. Door architectuur anders/niet te bekijken valt er meer aan gebouwen te ontdekken. Wat vertelt een ruimte meer dan wat je in eerste instantie ziet? Blinden en slechtzienden kunnen zienden helpen architectuur met andere zintuigen te ervaren. Zij bieden een nieuw perspectief op architectuur. Het is een pleidooi voor meer zintuiglijke architectuur. Aan het woord komen acht blinden en slechtzienden. Hoe beleven zij respectievelijk de Beurs van Berlage en de Visafslag in Scheveningen? Het boek pleit tevens voor “inclusief ontwerpen” en biedt een scala aan ontwerpideeën. Met als doel niet alleen de oriëntatie voor (visueel) beperkte mensen te verbeteren, maar om voor iedereen een prettige, leefbare omgeving te creëren. Een boek voor liefhebbers van architectuur en een inspiratiebron voor architecten, ontwerpers en opdrachtgevers.


——————————————————————————-

Boek gelezen?

Heb je dit boek zelf gelezen en wil je jouw mening/recensie over dit boek vertellen (zonder de afloop te verraden)? Dat kan via onderstaand reactie formulier. Ongepaste reacties zullen worden verwijderd.

Jouw boeken op Irisonline?

Heb je zelf (vanaf het jaar 2000) een boek geschreven met betrekking tot het thema ogen, die nog ontbreekt in deze boekenlijst en hierop niet zou misstaan. Neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om via irisonline.eu door jou geschreven boeken, bundels e.d. te verkopen. Waarbij Irisonline dan vanzelfsprekend rechtstreeks in contact staat met dezelfde doelgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.