Blind

[yoast-breadcrumb]

Bookcover: Blind (het boek)

Blind

Schrijvers: Tamar van den Dop & T. Verbogt
Uitgeverij: Podium
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9057593378

Samenvatting:

Maakt echte liefde blind? Actrice en regisseur Tamar van den Dop en schrijver Thomas Verbogt schreven rond die universele vraag een sprankelende vertelling, waarin het thema van ‘De sneeuwkoningin’ van Hans Christian Andersen een prominente rol speelt.

Want Ruben is sinds zijn kinderjaren blind. Om zijn eenzaamheid te verdrijven, besluit zijn moeder een advertentie te zetten: VOORLEZERES GEVRAAGD. Niemand reageert, de onhandelbaarheid van de jongen is berucht. Maar dan verschijnt Marie, een mensenschuwe albino vrouw. Tot ieders verbazing weet zij Ruben te kalmeren. Met haar mooie voorleesstem geeft zij het kille landhuis kleur. Langzaam groeit het vertrouwen tussen haar en de jongen. Tot plotseling het bericht komt dat Ruben misschien weer zal kunnen zien. Zo gaan die dingen.

Een sprookjesachtige vertelling, Het extreme van de situatie, de leegte van het landschap en het tijdloze van de liefdesproblematiek is prachtige romantiek.

——————————————————————————-

Boek gelezen?

Heb je dit boek zelf gelezen en wil je jouw mening/recensie over dit boek vertellen (zonder de afloop te verraden)? Dat kan via onderstaand reactie formulier. Ongepaste reacties zullen worden verwijderd.

Jouw boeken op Irisonline?

Heb je tot slot zelf (vanaf het jaar 2000) een boek geschreven met betrekking tot het thema ogen, die nog ontbreekt in deze boekenlijst en hierop niet zou misstaan. Neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om via irisonline.eu door jou geschreven boeken, bundels e.d. te verkopen. Waarbij Irisonline dan vanzelfsprekend rechtstreeks in contact staat met dezelfde doelgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.