Braille!

/ Home / Inzien / Boeken / Braille!

Bookcover: Braille!

Braille!

Schrijfster: Tonny van Breukelen
Uitgeverij: NBD
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789054839019

Samenvatting:

Wat doe je als je als lerares Nederlands te horen krijgt dat je een erfelijke oogziekte hebt, waardoor je niet meer zal kunnen zien? Tonny van Breukelen ging de strijd aan om ook met een visuele handicap informatie te kunnen blijven verwerven. Dat houdt volgens haar meer in dan alleen het lezen van daisy- of brailleboeken.

Tonny van Breukelen (1946) schrijft over haar eigen ervaringen. Dankzij haar persoonlijke verhaal krijgen velen, zoals hulpverleners, bibliotheekmedewerkers en anderen die met blinden of slechtzienden in aanraking komen, meer inzicht in manieren waarop ze mensen met een visuele handicap kunnen ondersteunen. Naast een autobiografisch verhaal biedt het boek informatie over hulpmiddelen en organisaties die zich inzetten voor mensen met een visuele handicap.

Dit boek is tevens een ode aan Louis Braille. Tweehonderd jaar na zijn geboorte hebben miljoenen blinden over de hele wereld hun zelfstandigheid te danken aan zijn uitvinding. Een uitvinding die hij op 24 jarige leeftijd introduceerde. Tonny van Breukelen beschrijft hoe belangrijk dit blindenschrift voor haar is.

——————————————————————————-

Boek gelezen?

Heb je dit boek zelf gelezen en wil je jouw mening/recensie over dit boek vertellen (zonder de afloop te verraden)? Dat kan via onderstaand reactie formulier. Ongepaste reacties zullen worden verwijderd.

Jouw boeken op Irisonline?

Heb je zelf (vanaf het jaar 2000) een boek geschreven met betrekking tot het thema ogen, die nog ontbreekt in deze boekenlijst en hierop niet zou misstaan. Neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om via irisonline.eu door jou geschreven boeken, bundels e.d. te verkopen. Waarbij Irisonline dan vanzelfsprekend rechtstreeks in contact staat met dezelfde doelgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.