Ontmoetingen in het donker

/ Home / Inzien / Boeken / Ontmoetingen in het donker

Bookcover: Ontmoetingen in het donker

Ontmoetingen In Het Donker

Schrijfster: Geertje de Ceuleneer
Uitgeverij: Van Halewyck
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789056178390

Samenvatting:

Kan je een succesvol, geslaagd leven leiden met een zintuig minder? Geertje De Ceuleneer en de mensen die ze in dit boek portretteert, antwoorden volmondig ‘ja!’. Geertje interviewde twaalf zwaar slechtziende tot blinde mensen, die zich tonen in hun zwakte en hun sterkte, want zoals ieder ander krijgen ze te maken met teleurstellingen en successen. Zo tonen Anne Lieze en Rudi dat je ook na het sterke verminderen van het zicht respectievelijk psychotherapeute en advocaat kan blijven, maar dat je daarvoor wel hulpmiddelen nodig hebt. De zussen Ingrid en Christiane vertellen hoe ze als slechtzienden konden ondervinden hoe mooi hun baby’s waren en hoe ze erin slaagden hun kinderen op te voeden. Mohamed laat zien hoe een blinde kan afstandslopen zonder ongelukken. Magda’s verhaal toont aan hoe het is om van de ene op de andere dag blind te worden en je job te moeten opgeven, maar toch een gevuldere agenda dan ooit te hebben én gelukkig te zijn. Kenny vertelt hoe hij als blinde aan amateurfotografie doet. Ook de vijf anderen zijn bijzondere, inspirerende mensen die hun beperking wisten te overwinnen en met wat steun uit hun omgeving gewoon deelnemen aan het leven van elke dag. Geertje De Ceuleneer is ook op onderzoek gegaan naar de onbekende aspecten van leven in een donkere wereld. Ze merkte dat feesten een zoektocht naar rijstkorrels kan worden, dat sporten niet alleen uithouding maar ook een goed gehoor vergt, dat de papierwinkel in orde brengen een titanenarbeid is, dat een studierichting kiezen voorspelbaar (pianostemmer) of net niet (grafisch ontwerper) kan zijn, dat een blinde die een job vindt voor twee telt in de statistieken en dat leren stoklopen voor iedereen een zware dobber is.

——————————————————————————-

Boek gelezen?

Heb je dit boek zelf gelezen en wil je jouw mening/recensie over dit boek vertellen (zonder de afloop te verraden)? Dat kan via onderstaand reactie formulier. Ongepaste reacties zullen worden verwijderd.

Jouw boeken op Irisonline?

Heb je zelf (vanaf het jaar 2000) een boek geschreven met betrekking tot het thema ogen, die nog ontbreekt in deze boekenlijst en hierop niet zou misstaan. Neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om via irisonline.eu door jou geschreven boeken, bundels e.d. te verkopen. Waarbij Irisonline dan vanzelfsprekend rechtstreeks in contact staat met dezelfde doelgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter controle invullen: *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.